Zomerwijkfeest 2022

Schilderij van Pieter Brueghel de Oudere, “Kinderspelen”, 1560.
Bron: Kunsthistorisch Museum, Wenen.

Auteur: Amir Saab, secretaris

(NB: Hebt u bezwaar tegen de publicatie van één van onderstaande foto’s, meldt dit dan aan redactie@bbbockhorst.nl en wij verwijderen deze.)

Impressie zonnig wijkfeest

Er waren spelletjes voor de jeugd én voor de volwassenen met het kind nog in hun hart. Er was drank voor de dorstigen. Er waren heerlijke, door vrijwilligers gemaakte gerechten. Er waren eigen bereide barbecuegerechten op meegebrachte barbecuestellen. Maar er was vooral gezelligheid onder de bijeengekomen wijkbewoners en –vrienden. Jong, oud, nieuw. Op ons op 28 augustus jl. traditioneel gevierd wijkfeest. Alles conform het programma, eerder bij alle wijkbewoners in de brievenbus bezorgd. *Klik*

Terugblik

Waar woorden tekortschieten, nemen de foto’s het over.

Voor het éérst een springkussen, dat zorgde voor energieke ontlading van onze peuters, kleuters en oudere jeugd. Maar niet nadat we het kussen de ultieme test lieten ondergaan. Hiermee werd het springkussenfestijn spectaculair geopend. Daarna ging iedereen los. Met een glijbaan voor allerlei ‘DareDevil’-achtige capriolen.Dankzij de scorelijsten van Renate werden de over het Luchtmansplein verspreide spelletjes razendsnel door de jeugd in bezit genomen. Punten scoren! Middeleeuwse taferelen kwamen weer tot leven, waarvoor de oude Pieter direct penseel en palet uit de kist zou hebben gehaald.Samen zijn we sterker. Of is dit een gevalletje ‘blok aan mijn been’? Houd koers en naar links, mannen! Geen 2e Titanic a.u.b. Niet naar die Swingende Zeemeermin kijken, mannen. We moeten dóór.Showtime!
Op onze multifunctionele tafeltennistafel was er plaatsgemaakt voor het electrobibberspel, ringspelen en het blikkenwerpspel. De blikjes, liefdevol gestapeld, hadden het daarna hard te verduren. Maar niets is bestand tegen de verwoestende beet van een hongerige kleuter. Ook verdwaalde ballen niet. Gelukkig was er 2-componentenlijm.Het ringspel was om door een ringetje te halen.Zullen we dokterbibberen? 1-2-3 … Start!Zie je wel? Viel best mee.
Een ervaring rijker gaf Wim vervolgens bibberles aan de spelers, belust op spanning.Er werd in verschillende stijlen zonder sjoemelen gesjoelbakt. Links, rechts, mono en duo. Let op het verschil in de stapeling van de schijven.Deze jongens kregen het allemaal op een rijtje. Altijd.Terwijl dit meisje wist hoe je op een andere manier van dit spel iets moois kon maken.Maar meneer, u staat in de weg; wil u a.u.b. opzijgaan?Renate van de Feestelijke Commissie zag dat ‘t goed ging met haar scorelijsten. Dat ene wolkje ook.Ons allen bekende Loes wordt hier demonstratief en vakkundig onder handen genomen door wijkbewoner tevens masseur Art Touw.Als er één schaap over de dam is …

Drinken, cuisine en gezelligheid

De Bockjesdames van de bar waren bekwaam bezig de brave Bockhorstwijkfeestbezoekers van ‘beverages’ te voorzien. Alsof ze dit al járen doen. Bier voor de ouderen en limonade voor de jongeren. Met lange rijen voor vooral de lekkere limonade. De stralende zon hielp hierbij een handje.Met af en toe  een dansje op ABBA met dank aan Henk Jans muziekinstallatie.Er werd in verschillende stijlen met meegebrachte BBQ-stellen en -gerechten gebarbecued. De gerechten namen gretig aftrek bij de omstanders die op de heerlijke geuren afkwamen.Waarbij men ook van lekkergekruide halal- en vegagerechten kon proeven.Weer een bewijs dat je voor exquise gerechten in de Bockhorst moet zijn, befaamd om haar excellente cuisine. Onze vrijwilligers hadden ons dan ook een zeer diverse en smakelijke tafel voorgeschoteld waarvan goed gebruik werd gemaakt.Ferry’s Supercalifragilisticexpialidocious Surinaamse Sateetjes waren superlekker en vlogen supersnel de pan uit.  Ferry, hot or very hot? “Jawel.”

Tot ziens!

De avond eindigde met hernieuwde en nieuwe kennismakingen, “Heeft die ook een toeter, Jan?” en met het gevoel van ‘dit moeten we nog een keer doen’. Zo’n wijkfeest dat zonder onze leden en onze vrijwilligers niet mogelijk was geweest. Maar wij hebben nog meer leden nodig om onze BewonersBelangenvereniging Bockhorst nog sterker te maken.

Ook lid worden?

Bent u geen lid, maar denkt u erover om lid te worden? Aarzel niet meer. De kosten zijn slechts €10 per huishouden per jaar *Klik*.En tot slot onze dank aan opruimploeg ‘De Bockbergers’ die aan het eind van het feest nog vóór zonsondergang ervoor zorgden dat het Luchtmansplein er weer als vanouds picobello en spic & span uitzag.
De BBB wenst onze wijk nog vele feesten!

4 antwoorden op “Zomerwijkfeest 2022”

  1. Een heel mooi verhaal en compilatie van het wijkfeest. Was heeeeel gezellig, en iedereen heeft z’n best gedaan een leuke/lekkere hap met de buurtgenoten te delen. Belangrijke factor: het weer werkte mee.

  2. Wat een super leuk verslag van een zeer geslaagd feest. Wat hebben we toch n leuke buurt met leuke buren!
    Blij om hier te wonen
    Groet
    Renate Tuijten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *