Puinhoop Verbeekstraat

Leg het daar maar neer

Auteurs: WijkWerkGroep

De Verbeekstraat is nu nog het adres van een aantal tot (studenten)woningen omgekatte kantoren, zo’n beetje als wat Plesmanlaan 100 moet worden. Toen de wijkvereniging insprak bij de commissie Stedelijke Ontwikkeling over dat laatste plan, kwam onder andere naar voren dat wij vreesden voor veel afval en verloedering als het hoofdzakelijk studenten als bewoners zou trekken. Die zorg werd onmiddellijk weggehoond door de verzamelde raadsleden, maar wie af en toe door de Verbeekstraat loopt, kan niet anders dan constateren dat het daar een zootje is wat betreft de afvalinzameling. Deze situatie van het huisvuil her en der is niet de eerste keer.

Sietse de Boer van de Wijkwerkgroep kon het niet meer aanzien en heeft een aantal foto’s van de situatie gemaakt die weinig aan de verbeelding overlaten. Voor vogels en ratten in ieder geval een paradijselijk toestand.

Sietse heeft de foto’s en zijn klacht weer doorgestuurd naar de relevante gemeentelijke instanties.

2 antwoorden op “Puinhoop Verbeekstraat”

 1. Beste buren,

  Een paar kleine opmerkingen:
  – van de drie bewoonde gebouwen in de Verbeekstraat is er slechts één in gebruik als studentenhuisvesting.
  – de relatie tussen de afvalinzameling van de gemeente en de studentenflat is goed, er is met regelmaat contact en zo nu en dan wordt er een en ander gewijzigd aan de afspraken en inrichting van de afvalinzameling. We zijn bijvoorbeeld blij met de papiercontainers die in de straat erbij zijn gekomen.
  – de beschikbare capaciteit van de vuilcontainers schiet soms tekort, dan sluiten de deksels niet, komen er dieren in rommelen en soms vallen ook containers om doordat ze topzwaar zijn.
  – sinds de uitbreiding van het statiegeld komen er ontzettend veel daklozen rommelen in de containers. Ging het vroeger om een à twee mensen per week, nu zie ik er soms wel vier op een dag. Ruwweg zijn de vaste scharrelaars netjes, ruimen op wat er uitvalt enz., maar de laatste maanden zie ik regelmatig een spoor van vuilnis dat naar een scharrelaar leidt. Natuurlijk worden ze aangesproken, maar ze worden niet altijd gesignaleerd wanneer ze bezig zijn. Ze zijn ook niet allemaal even goed aanspreekbaar…
  – Helaas gaat wekelijks een aanzienlijk deel van onze vuilniscapaciteit verloren aan de inhoud van achterbakken (tuinafval, oud laminaat enz.) en bedrijfsbusjes (sloopafval). Uiteraard gebeurt dat ’s avonds en in het weekend en lijken de daders wel te weten dat dit niet hoort.

  Laat natuurlijk niet onverlet dat er ook een aantal smeerkezen in onze straat wonen en sommige jonge bewoners voor het eerst zelfstandig wonen en wel eens, nou ja… Onpraktische en onhygiënische afwegingen maken. Er is niet voortdurend een beheerder aanwezig om aan/bij te sturen en op te ruimen.

  Meldingen bij de gemeente worden ook met mij besproken, dus in principe komt uw boodschap aan. Maar u bent ook van harte welkom om mij of een van mijn collega’s aan te spreken, we lopen in gekleurde poloshirts met Xior-logo.

  Met vriendelijke groet,
  Ivo Tichelaar
  Beheerder Verbeekstraat Xior Student Housing
  ivo@xior.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *