Noeste arbeid dierenweide Kweeklust

Ingezonden duo-coördinator: Vera van Wanrooij

Start vrijwilligers en schapenhok opknappen

Zaterdag 17 april hebben wij een meeting gehad op de dierenweide met een groot gedeelte van de vrijwilligers. Wij hebben hier samen met beheerder David gesproken over wat het plan zal zijn de komende tijd. In de afgelopen weken hebben enkele vrijwilligers het schapen/geiten hok schoon gemaakt en bijna helemaal opnieuw geverfd! Zodra dit klaar is, is het tijd dat de lammetjes naar de weide toe komen. Wij zullen meerdere schapen en geiten ontvangen op de weide! Ook is er een nieuwe hooiruif gebouwd in het hok voor de dieren.

Konijnenhok en rooster

Verder is onze timmerman Paul bezig met het ontwerpen en bouwen van een nieuw konijnenhok, zodra deze af is zullen wij ook enkele konijnen verwelkomen op de weide. Wij zijn druk bezig met het maken van voerlijsten, verzorgingsmaterialen regelen en nieuwe plannen maken! Het plan is uiteindelijk om op de woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag open te gaan voor bezoekers. De officiële openingstijden worden op een later moment nog bekend gemaakt!

Vogelgriep

Zodra de vogelgriep voorbij is en de ophokplicht opgeschort is, zullen er ook kippen en eenden op de weide geplaatst worden. Hiervoor zullen wij nog een volière plaatsen zodat de kippen ’s nachts veilig op stok kunnen zitten!

In de nabije toekomst

Binnenkort zullen wij nog een meeting houden bij Kinderboerderij Merenwijk, hier kunnen wij de verdere voortgang nog samen bespreken met het team en de verzorging voor de dieren uitleggen. Na deze meeting hopen wij dat de regels rondom Covid dusdanig versoepeld zijn dat de Kweeklust dierenweide geopend mag worden voor bezoek!

Hopelijk tot snel bij Kinderboerderij de Kweeklust! 🙂

Nagekomen noot redactie: mogelijk komen er vandaag al geiten en schapen hun nieuwe onderkomen bewonen! 

2 antwoorden op “Noeste arbeid dierenweide Kweeklust”

  1. Even een vraagje. Hebben jullie nog vrijwilligers nodig en zo ja wat zijn dan precies de werkzaamheden in het park? Op dit moment zit ik in de ziektewet en wil mijn dagen nuttig invullen. Ik woon zelf in de Lage Mors dus dicht in de buurt. In afwachting van uw antwoord. Met vriendelijke groet, Henny Righart van Gelder.

    1. Beste Henny,
      Wat een goed idee. Jazeker kunnen Vera en Hanneke, de duo-coordinatoren, altijd mensen gebruiken! Ik stuur je reactie naar Vera, dan neemt zij contact op met je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *