2e Ronde Plesmanlaan 100

Start 2e Participatieronde

Auteur: Amir Saab, secretaris

Zoals in de Nota van Uitgangspunten Plesmanlaan 100 vermeld staat, zou de 2e Participatieronde door Urban Interest worden gehouden.

Inmiddels heeft Urban Interest huis aan huis een brief verspreid in de wijk met verwijzing naar hun website. Daar wordt de huidige stand van zaken van het ontwerp gepresenteerd, waarop de bewoners worden uitgenodigd te reageren.

Het Bestuur van de BBB betreurt dit zeer, nu dit achter de rug van de BBB en de Wijkwerkgroep om is gegaan, zonder enig overleg vooraf. Bovendien zijn de gegevens te vaag om er een serieus oordeel over te kunnen geven: verdiepingsplattegronden ontbreken, cijfers over de woningen (aantallen, oppervlakten, prijzen) evenzeer. Evenals de zienswijze van Urban Interest over hun aandeel in de te leveren groenvoorziening voor de woonomgeving. De bewering dat wij ons geen zorgen hoeven te maken over enig parkeerprobleem wordt ook nergens door onderbouwd.

Wij schorten een verder oordeel echter op tot na het eerste gesprek met UI. Uiteraard staat het iedereen vrij om te reageren, maar eigenlijk is elke reactie prematuur. Dit past niet in het participatieproces zoals wij ons dat voorstellen. Het gevaar bestaat ook dat de antwoorden straks tegen elkaar worden uitgespeeld.

Wordt vervolgd.

2 antwoorden op “2e Ronde Plesmanlaan 100”

 1. Mij is nu niet duidelijk of BBB bovenstaande reactie geeft op de website van het plan. Zo niet, dan is het van belang om op dit moment toch met een dergelijke reactie te komen.

  Met vriendelijke groet

  1. Beste Koos van Kampen,
   Bedankt voor je reactie. Op afgelopen donderdag 22 april ’21 heeft de Wijkwerkgroep een overleg gehad met de projectleider en Urban Interest over de 2e Participatieronde van Urban Interest. In dat overleg heeft de Wijkwerkgroep haar reactie gegeven. Er komt binnenkort een verder overleg. Over de resultaten van het overleg zullen wij de wijk binnenkort via de site van de BBB informeren.
   Amir Saab, secretaris BBB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *