Enquête Wijktuintje

Wie doet er mee met het realiseren van een wijktuintje?

Auteur: Jan Verbooy

Afgelopen donderdagmiddag 5 november is er een oriënterend gesprek geweest met initiatiefnemer Jeroen van Ede.

De initiatiefnemers willen allereerst de betrokkenheid en/of belangstelling van de wijk inventariseren, voordat zij verder gaan.

Vragen

  • ·        Is er voldoende belangstelling van onze wijkbewoners om een wijktuintje te starten en te onderhouden?
  • ·        Is er een voorkeur voor een plek in de wijk waar een wijktuintje kan worden aangelegd?
  • ·        Zijn er kinderen in de wijk die met hun ouder(s) mee willen doen?

Te denken valt aan een moestuin, een pluktuin of juist mooie planten kweken. U kunt denken aan een klein stukje grond hier in de wijk, een kasje, of individuele bakken. Alles staat nog open.

Hieronder komt een inschrijfformulier waarmee u zich als belangstellende om te helpen realiseren of als belangstellende om te tuinieren kunt aanmelden.

Subsidiepotjes

Er is subsidie voor vanuit de gemeente. Er zijn vele verschillende potjes beschikbaar. Extra groen wordt gepromoot vanuit de Gemeente Leiden.

Bij voldoende belangstelling gaan wij verder en zullen dan een bespreking met belangstellenden houden. Wij zullen dit waarschijnlijk via beeldbellen doen.

Voor een verdere oriëntatie voor subsidie en verdere info kunt u meer lezen via deze link waar de visie van de Gemeente Leiden staat. *Klik* Deze visie is 94 pagina’s groot.  Ik heb een samenvatting gemaakt van 12 pagina’s aan te vragen bij mij: verbooy@ziggo.nl.

Doet u mee om u samen met andere wijkbewoners via tuinieren te verbinden en in de aarde te wroeten of dit te helpen organiseren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *