Talud Sijthoffstraat

Auteur: Sietse de Boer

Het donkerrose wordt voorzien van bollen en bloemenzaad langs de Sijthoffstr

Door de gemeente worden momenteel aan de oevers van het water bij de Sijthoffstraat voor ons onverwachte werkzaamheden verricht waarbij ook de in 2019 nieuw geplaatste beschoeiing verder het water ingedrukt.

Bij navraag door mij bij de beheerder Groen van de Gemeente werd dit als antwoord gegeven:

“Het klopt dat we daar bezig zijn (zonde van de beschoeiing natuurlijk aangezien die zo nieuw is). Er wordt daar een natuurvriendelijke oever gemaakt conform het uitwerkingsplan zie *Klik*  Hierbij wordt de bestaande beschoeiing naar beneden gedrukt zodat er een ‘natuurlijk talud’ ontstaat.

Dit is beter voor de biodiversiteit maar ook voor de waterberging bij hevige neerslag. Daarnaast maken we van het talud een bloemrijke berm die aangeplant wordt met een paar bollen en zaaien we het verder in met een bloemrijkmengsel (dit zijn kruiden en bloemen die een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit). Verder wordt hier niks gedaan.

Kleine ingreep

Wij hebben gekozen om geen informerende brief te sturen omdat het in onze ogen om een kleine ingreep gaat, gezien uw vraag hebben we dit mogelijk verkeerd ingeschat. Omdat dit over meerdere locaties in heel Leiden wordt gedaan is dit wel een keer in algemene zin vermeld in het krantje en de gagoed website”.

Nadere info

Het is en blijft vreemd dat dit gebeurt. Tevens heb ik ook via de wijkregisseur vernomen dat het in zijn geheel uitgevoerd gaat worden wat inhoudt dat ook de walkanten aan de huizenkant worden voorzien van bollen en zaaigoed. Wilt u nadere info? U kunt mij bereiken voor uw vragen en opmerkingen op stdeboer@bbbockhorst.nl.

Uitleg foto: Het donkerroze wordt voorzien van bollen en bloemenzaad langs de Sijthoffstraat

2 antwoorden op “Talud Sijthoffstraat”

  1. Interessant initiatief, maar inderdaad vreemd dat het niet is gemeld. Lijkt me wel lastig voor hondenbezitters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *