Tafeltennistafel

Auteur: Ferry Veijgen, voorzitter BBB

Een nieuw initiatief voor de wijk…
Van onze wethouder Marleen Damen van Gezondheid, Jeugdzorg en Welzijn ontvingen wij een oproep om mee te doen aan de ontwikkeling van wijkinitiatieven.

Zij schrijft hierover: ‘Er zijn in Leiden veel actieve bewoners, die initiatieven nemen om de Leidse wijken en onze prachtige stad nog mooier te maken. De gemeente Leiden ondersteunt bewoners die zich inzetten voor hun buurt, wijk of stad graag.
Heeft u een goed idee of een wens om uw buurt, wijk of stad nog leuker te maken? Dan kunt u gebruik maken van de subsidieregeling voor wijkinitiatieven.

Aanvraag voor een tafeltennistafel

Het bestuur van de Bewoners Belangenvereniging Bockhorst is door deze oproep op het idee gekomen om een extra speeltoestel aan te vragen voor het Luchtmansplein, namelijk een betonnen multifunctionele tafeltennistafel. Denk bijvoorbeeld aan tevens gebruik voor een BBQ. Of als tafel voor een wijkborrel.

Een belangrijke reden waarom onze gedachten speciaal uitgaan naar een tafeltennistafel is dat de huidige speeltoestellen vooral bestemd en geschikt zijn voor de kleinere kinderen. Voor de grotere kinderen is er eigenlijk niet zo veel. Daarbij komt: tafeltennissen is sportief en ook iedere volwassene heeft in zijn of haar leven wel eens getafeltennist.

Slim, snel, sportief, kortom passend bij de Bockhorst.

De afgebeelde tafel met de afgeronde hoeken kost inclusief batjes en balletjes plm € 1700. Voor dat bedrag gaan wij subsidie aanvragen.

Ook de wijkbewoners moeten met dit idee instemmen. Vandaar dat wij om uw instemming gaan vragen. U kunt uw instemming kenbaar maken via de website of de facebookpagina van de Bockhorst. Iemand van de wijkvereniging zal aan de huizen rond het Luchtmansplein langs komen om zo’n twintig handtekeningen van wijkbewoners (één per adres) te gaan vragen.

Een eis van de gemeente is dat het verzoek gedragen wordt door een aantal wijkbewoners. Ik reken er op dat u instemt met het idee en ik zal het zeer op prijs stellen als u deze instemming ook kenbaar zult willen maken.

4 antwoorden op “Tafeltennistafel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *