‘Jubelend’ 40-jarig jubileum

‘Jubelend’ 40-jarig jubileum Bockhorst

Auteurs: Amir Saab en Loes de Blok

[NB: Hebt u bezwaar tegen de publicatie van één van onderstaande foto’s meldt dit aan redactie@bbbockhorst.nl en wij verwijderen deze.]

Natuurlijk hebben we coronaproof ‘niet-gejubeld’ op 5 september tijdens ons jubileumwijkfeest van de Bockhorst. Wel hebben we het op gepaste afstand heel gezellig gevierd. Vooral de kinderen werden in de loop van de dag en avond al enthousiaster. Maar de aanwezige volwassenen hebben zeker ook merkbaar meer dan genoten.

Triage

Het was geen enkel probleem eerst langs de triage te gaan, ‘s middags en ‘s avonds beheerd door Sebastiaan. Bezoekers waren al van tevoren ruimschoots ingelicht over ons Coronaprotocol op Facebook en onze site, zie *Klik*
Boven de diverse tafels was plexiglas gemonteerd. Het gebruik van de handspray en het inschrijven met als beloning een fluorescerend groen polsbandje gingen vanzelfsprekend. Alles liep perfect volgens het door Ferry opgesteld draaiboek.

Kinderfeest

 

Eerst was er het kinderfeest met het oefenen van creatieve circusacts onder leiding van Jeroen van Ede van circus Miloco. Aspirant bestuurslid en jonge ouder. Wat bleek? Zowel kinderen als ouders pakten de uitdaging met beide handen aan. Het ging om balans in allerlei vormen. Lessen voor het leven. Evenwichtskunst op het strakgespannen stalen koord. Jezelf in balans houden en voortbewegen op levensgrote ballen. Niet verstrikt raken in je bewegingen met de Diabolo. Focus! Opvallend was dat de jeugd dit alles veel sneller oppikte dan de ouders. Bekwaam geïnstrueerd en geassisteerd door Jeroen en zijn jeugdige assistenten. Een genot om naar de vele uitvoeringen te kijken. Maar zelf doen was zoals altijd het leukste. Voor degenen die met de Diabolo een hoger niveau willen bereiken: zie op YouTube *Klik* en *Klik*
Daarnaast was er een spellenkar van Prima Events van Matthijs Feenstra en Paul van Ark. Vooral het onderdeel boogschieten was een succes. Maar er was veel meer te spelen en genieten met hun over het hele Luchtmansplein verspreide spellen.DJ’s Rikkie en Slingertje, alias Jan Olav en Frank of viceversa, zorgden intussen al snel voor achtergrondmuziek. Daardoor waanden we ons echt op een tropisch feest in plaats van in onze rustige wijk. Mathijs mocht ook achter de knoppen.Het kinderfeest liep met de RollatorRace zachtjes over in het volwassenenfeest.

RollatorRace

Een nieuw element in onze traditie van wijkfeesten. Het mag bekend zijn: velen onder ons, wijkbewoners, zijn bezig met het bereiken van een respectabele leeftijd. Kijk maar naar de acties van voorzitter Ferry bij de gemeente om de wijk rolstoeltoegankelijk te maken.

Het leek organisatoren Renate en Amir daarom een goed idee om de wijk met dit hulpmiddel kennis te laten maken via een wedloop.
Op de oproep meldden zich naast enkele grijze(nde) ‘diehards’ en leergierige wijkstudenten, vooral jeugdige enthousiastelingen, die na de circustrainingen van Jeroen tuk waren op nóg meer uitdagingen.Er werd in drie leeftijdscategorieën gelopen. De start verliep telkens vlekkeloos. Waarna er zich vooral bij de onstuimige jeugd spannende en hilarische taferelen afspeelden. Doordat de wieltjes van de door spelleider Renate gedoneerde rollators niet op dergelijke jeugdige snelheden berekend waren en eigenwijs gingen dwarsdraaien, buitelden veel deelnemers over hun rollator heen. Maar vallen en weer opstaan is eigen aan de jeugd (ééntje gelukkig met slechts een pleister op de knie, zoals de volgende dag bleek). En vóórt ging het. Sommigen vonden een snellere vorm van voortbewegen uit: rollator op het hoofd. Anderen schudden de rollator van zich af en holden rollatorloos naar de finish.

Je kon erop wachten. Aan het einde werd de oudste deelnemer (73) door de jongste (4) uitgedaagd voor de finale der finales. Roffelende voetjes op het parcours, ritmisch begeleid door de ratelende banden van de voortrazende rollator in ‘easyrider style’. Daarachter een steeds amechtiger aan zijn rollator hangende vertegenwoordiger van de oude garde, een zogenaamde jongere oudere, hijgend snakkend naar adem en de verlossende finish. Beiden op gepaste afstand hartstochtelijk toegejuicht door de samengedromde omstanders. Beiden als winnaars, want de finish gehaald. Maar toch met de kleinste als eerste!Uiteindelijk waren er alleen maar winnaars, want iedere deelnemer mocht aan het einde een keuze maken uit de vele prijzen die klaarstonden in de kofferbak van Ferry.

Wie weet over 40 jaar weer?

De avond viel

De avond viel en het was tijd om op een wat rustiger manier van het feest te genieten. Vooral voor de volwassenen. De tien tafels met bijbehorende klapstoelen stonden ruim uit elkaar. We konden afwisselend genieten van de DJ’s en van de livemuziek van de band Men of Mystery die ons naar vroegere tijden brachten. En van elkaar natuurlijk, want er werd heel wat afgebabbeld en bijgekletst.De culinaire ontdekkingsreis was een groot succes! Iedere ingeschreven feestganger had wat gekookt, gebakken, gehakt of gesneden. Hartig en zoet waren op een goede manier vertegenwoordigd. We hebben gesmuld en recepten uitgewisseld. Bij het buffet werd Susanna enthousiast geassisteerd door Tetiana en Mariëlle, die spontaan hun hulp hadden aangeboden en de hele avond bij het buffet hebben gestaan. Waarbij zij plichtsgetrouw (eerst handen desinfecteren!), informatief (‘wat is dit voor gerecht?’), geduldig en gastvrij de wijkbewoners van het divers culinair assortiment voorzagen.
Vermeldenswaard was ook dat we bio-disposables voor het buffet hadden ontvangen van *Klik*. Al etend droegen wij hiermee ons steentje bij aan de strijd tegen de plastic soup.

En nog meer …

Onder het genot van een betaalbaar drankje met Geert en Jan achter de bar werd het almaar gezelliger. En Rikkie en Slingertje hadden nog een modeshow voor de jeugd én een heuse quiz in petto. De regels werden heel hilarisch aangepast en prijsjes aan bijvoorbeeld niet degene die het snelst antwoordde uitgereikt maar juist aan de tweede snelste. Onder tromgeroffel. Onder de poort was er een heuse overdekte bioscoop gemaakt waar films te zien waren van het 30-jarig wijkfeest en van de onthulling en inwijding van ‘onze Bock’. Met een prachtige diashow van oude wijkfeestfoto’s. Een feest der herkenning geproduceerd door wijkbewoner Mario Mazzacani!
Het weer heeft erg zijn best gedaan. De zon scheen en om die enkele vallende regendruppel maalden we niet.

Met grote dank

Al met al een sfeervol, rustig, enthousiasmerend en jubileumwaardig feest. Met grote dank aan de feestcommissie die deze soms onmogelijk geachte taak enthousiast en integer voor elkaar heeft gebokst in coronatijd. Met dank ook aan de vele vrijwilligers, inclusief de hier niet genoemden, die als vanzelfsprekend meehielpen. Evenals die lieve kinderen die zowel bij de opbouw (de vlaggetjes!) als bij de afbouw (de stoeltjes!) vrijwillig meehielpen. Er is toekomst!

Er wordt al geroepen om herhaling volgend jaar!

De auteurs van de foto’s zijn: Susanna Strube, Renate Tuijten, Luciano Diacone, Nadira Saab, Amir Saab, Ferry Veijgen, Yvonne Kieft, Jan Olav Smit en Loes de Blok.

4 antwoorden op “‘Jubelend’ 40-jarig jubileum”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *