Jonge aanplant groen V Ravelingenstraat gestolen

Auteurs: Loes de Blok en Amir Saab

In de berm naast de nieuwe parkeerplaats langs fietsstraat Van Ravelingenstraat heeft de Gemeente twee weken geleden de tot dan kale berm opgefleurd met jonge planten. Wat voor het oog een plezierige aanblik aan de straat zou moeten geven, heeft niet lang mogen duren.Tot onze schrik kregen wij een melding van een betrokken wijkbewoonster dat een gedeelte van deze jonge aanplant was gestolen. Eerst waren er 5 planten, daarna 10 verdwenen en nu is een heel rijtje weg. Planten die wat vaster in de aarde stonden en dus niet konden worden meegenomen, werden geknakt.

Wij hebben dit gemeld bij de Gemeente die het als klacht heeft genoteerd en bij de wijkregisseur en politie. Wij hopen op een spoedig herstel van de schade door de Gemeente. Openbaar groen is ons aller verantwoordelijkheid en als wijk waren we erg blij met dit gemeentelijk initiatief tot aanplant. Wie heeft iets gezien of gehoord?

Of toch tegels?

Auteur: Ferry Veijgen

Naast de plaats waar onbekenden de aanplant hebben geroofd ligt een veel te smalle uitstapstrook van anderhalve tegel breed. Zie foto.

Bij de aanleg van de fietsstraat heeft de BBB bezwaar gemaakt tegen deze veel te smalle uitstapstrook. Daar kun je hooguit met een halve rollator op rijden. Een duidelijke ontwerpfout..!

De gemeente zou er goed aan doen geen nieuwe rij plantjes te planten. In plaats daarvan vinden wij het beter om een rij van 2 tegels aan de uitstapstrook toe te voegen, zodat er veilig kan worden uitgestapt, ook voor mensen met kinderwagens, rollators en scootmobielen

5 antwoorden op “Jonge aanplant groen V Ravelingenstraat gestolen”

  1. Bij navraag bij de projectleider Van Ravelingenstraat of dit door de Gemeente is uitgevoerd, wordt als antwoord gegeven dat het niet door de Gemeente is weggehaald maar dat het waarschijnlijk toch vandalisme is. Door de gemeente wordt het uitgezocht.

    1. Een foto van de nieuwe jonge aanplant: zie Nieuwsbrief van vandaag! Dank Sietse voor de aanvulling…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *