Leidse Reanimatiedag op 21 mei 2022

Auteur: Amir Saab, secretaris BBB

Op zaterdag 21 mei organiseert Taskforce QRS Leiden deze dag in samenwerking met de PKvV Leiden en de grote zeven studentenverenigingen van Leiden.

Er zullen dan twee cursussen worden gegeven van elk vier uur. De eerste cursus is van 09.15-13.15 uur en de tweede cursus is van 14.15-18.15 uur. De cursussen zullen worden afgesloten met een praktische toets, waarna de deelnemers direct te horen krijgen of zij geslaagd zijn. Tijdens de cursussen zal de deelnemers aangeleerd worden om te reanimeren volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad (NRR) en zij zullen dan ook een NRR-erkend certificaat ontvangen. Het doel van het weekend is om stadsbewoners te leren reanimeren, zodat Leiden weer een stukje veiliger wordt!

Bovendien zullen alle cursussen gratis worden aangeboden, waar deze normaal een prijs van 30 euro bedraagt. Dit is mogelijk gemaakt door de Snouck Hurgronjeprijs, die gewonnen werd door de PKvV. Tot slot is er een mogelijkheid om zich op vrijwillige basis aan te melden als burgerhulpverlener na het halen van een NRR-erkend certificaat.

Aanmelden op *Klik*.

2 antwoorden op “Leidse Reanimatiedag op 21 mei 2022”

 1. Jammer dat ik die dag niet kan komen, het initiatief vind ik super.
  Het zou mooi zijn wanneer er eerder bekendmaking over zo’ n initiatief zou komen i.v.m. planning.

  1. Hallo Mieke,
   Jammer genoeg hebben we deze info niet eerder binnen gekregen dan gisteren.
   Hartelijke groet,
   Loes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *