Informatieavond 25 mei 2022 vluchtelingenopvang (Westerpoort)

Haagse Schouwweg 8a t/m n

Auteur: Amir Saab, secretaris BBB

Vandaag heeft de gemeente Leiden een bewonersbrief d.d. 11 mei 2022 over het volgende onder de wijkbewoners verspreid.

Vluchtelingenopvang

De gemeente heeft de Haagse Schouwweg 8a tot n als geschikte locatie voor vluchtelingenopvang voorgesteld aan het COA *Klik*. Dit is een kantoorpand dat tegenover het Holiday Inn ligt en dat onderdeel is van het gebied waar de nieuwe wijk Westerpoort gepland is. Deze locatie is voor de periode van maximaal 5,5 jaar voor opvang beschikbaar. Er zijn afspraken gemaakt tussen de eigenaar van het pand, het COA en de gemeente over het beschikbaar stellen van de locatie.

Vragen

Voor vragen over de opvang en begeleiding van de vluchtelingen op deze locatie organiseren de gemeente en het COA op woensdag 25 mei een informatieavond. De informatieavond vindt plaats van 20:00 tot 21:30 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het ECC Leiden, hoofdingang voormalig Holiday Inn.

Aanmelden

Aanmelden voor deze avond kan via d.van.der.krogt@leiden.nl. U kunt dit emailadres ook gebruiken als u nog vragen heeft over de informatieavond.

De gemeente gaat ervan uit dat er plek is voor ongeveer 350 asielzoekers. Het COA wil het pand snel klaar maken voor de crisisnoodopvang van de 100 mensen die op dit moment, tot uiterlijk 1 juli, in de 3 Octoberhal verblijven. De planning is dat de opvanglocatie aan de Haagse Schouwweg voor deze mensen begin juni klaar is. De crisisnoodopvang zal naar verwachting circa een half jaar in gebruik zijn. Gedurende die tijd wordt het pand verbouwd, zodat het daarna geschikt is voor de opvang van in totaal circa 350 asielzoekers.

 

2 antwoorden op “Informatieavond 25 mei 2022 vluchtelingenopvang (Westerpoort)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *