Feest Quintus vervolg (3)

Ingezonden door Albert Simonis en Sietse de Boer

Op woensdagochtend 22 mei vond alweer het vierde (voor ons het derde) overleg plaats over de vergunning(en) voor het Lustrumfeest van Quintus op het Docosterrein. Het aantal aanwezigen was opvallend minder dan de vorige keren en het was wel duidelijk dat we in de afrondende fase zitten. De evenementenvergunning is afgerond op basis van het advies van de Omgevingsdienst, die op een kaartje nu exact de drie punten heeft aangegeven waar het geluid moet worden gemeten. En dat geluid moet aanzienlijk worden beperkt ten opzichte van de eerdere opgaven in het draaiboek.

Verzoek Rhijnhof

Dit komt onder andere door een verzoek van Rhijnhof, dat tussen 9 en 17 uur geen geluidsoverlast wil hebben. In wezen is alle geluid beperkt tot 70 dB(A) op een punt langs de grens van het Docosterrein dat het dichtst bij de wijk ligt, met slechts twee uitzonderingen op 24 en 26 juli wanneer 80 dB(A) zal zijn toegestaan. Zowel de Omgevingsdienst als Quintus zelf zullen het geluidsniveau monitoren. Voor klachten zal een telefoonnummer beschikbaar komen dat, zo is plechtig beloofd, gedurende de festiviteiten constant bemand zal zijn door een piketambtenaar van de Omgevingsdienst.

Toezicht

Verder kwamen aan de orde dat
• de Orde Commissie van Quintus altijd voldoende omvang zal moeten hebben om toezicht te kunnen houden op vertrekkende feestvierders;
• dat politie en brandweer een aantal keren onaangekondigd zullen controleren op veiligheidsmaatregelen en
• dat er nog een informatiebrief zal worden rondgestuurd aan de omringende wijken, nu in een aanzienlijk ruimer gebied dan de eerste keer. In die brief zult u o.a. het klachtennummer aantreffen.
Naar ons idee is hiermee wel zo’n beetje het uiterste bereikt dat mogelijk was binnen de bestaande regelgeving en hangt het nu verder af van de uitvoering en het toezicht. Sietse en ik zullen dat ter zijner tijd ook volgen en waar nodig contact opnemen met de betrokken partijen.

NB: Nagekomen correctie van de gemeente: de klachtenlijn zal niet, zoals abusievelijk gemeld, worden bezet door de Omgevingsdienst, maar door iemand van Quintus.
Nadere details in de buurtbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *