Rectificatie blije Bockhorst om woontoren

Rectificatie blije Bockhorst om woontoren 

Ingezonden brief naar Leidsch Dagblad

Wijkbewoners van de Bockhorst maken zich grote zorgen om de voorgenomen bouw van een woontoren met meer dan 500 appartementen op de plek van Jacobs, Plesmanlaan 100. En zijn niet blij hiermee in tegenstelling tot wat eerder werd gemeld in deze krant.

Niet alleen om extreem toe te nemen parkeerdruk maar ook om het gebruik van het speelplein, dat overbevolkt zal raken, en om de overlast bouw van vele jaren. Dan nog een omstreden ‘doorgang’ naar onze wijk voor meer dan 500 appartementen, bijna het dubbele van het aantal woningen dat de wijk Bockhorst behelst. Nee, de bewoners zijn verre van blij maar uitermate bezorgd over het behoud van onze wijkintimiteit en rustige woonwijk.

Wat te denken van mogelijke verpaupering van deze appartementen? Onze wijk zal worden overspoeld. Opnieuw vermindering van groen en mogelijke winkels als lokkertje.

Inmiddels zijn er naar alle raadsleden en B&W brieven met gerichte vragen gestuurd van verontruste wijkbewoners gesteund door het bestuur van de Bewoners Belangenvereniging Bockhorst. Veel is nog onduidelijk. Wij hopen het tij nog te kunnen keren.

Bewoners Belangenvereniging Bockhorst

2 antwoorden op “Rectificatie blije Bockhorst om woontoren”

 1. Bij totaal niet blij met de woontoren en de ontsluiting naar de Brockhorst omdat de verkeersoverlast aanzienlijk zal worden op de Cruquiuslaan de huizen staan al te schudden vanwege het zware autoverkeer. Met scheuren tot gevolg. ONTSLUITING richting de Plesmanlaan. Alleen fietsers toegestaan

  1. Beste Mevrouw,
   Voor de goede orde zijn de Bockhorstbewoners ook helemaal niet blij met deze woontoren. Zover wij weten is er geen sprake van autoverkeer van de woontoren naar de Bockhorst. En met het ingetekende fietsbruggetje is de Bockhorst ook niet blij. U kunt op de site van de gemeente de voortgang volgen. Of bij de gemeente inspreken wanneer deze zaak aan de orde komt.
   Met vriendelijke groet,
   Redactie BBBockhorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *