Informatieavond Verbeekstraat

Auteur: Amir Saab, secretaris BBB

Op 21 februari 2022 van 19:30 t/m 21:30 zal de gemeente het concept schetsontwerp voor de openbare ruimte aan de Verbeekstraat presenteren. Studio VVKH (in opdracht van ontwikkelaar en eigenaar NVG) presenteert dan het voorlopig ontwerp voor de nieuwbouw Verbeekstraat 1-9.

Bijeenkomst bijwonen?

Aanmelden voor deze digitale bijeenkomst kan tot en met zondag 20 februari 2022 door een e-mail te sturen naar Kenan Dogan (projectmedewerker gemeente Leiden) via verbeekstraat@leiden.nl . U kunt zich ook telefonisch aanmelden via telefoonnummer 14071. Op de dag zelf krijgt u in de middag een MS Teams-link toegestuurd.

Meer informatie over het project Verbeekstraat kunt u vinden op *Klik*.

Wat voorafging

De Verbeekstraat ondergaat de komende jaren een flinke verandering. De gemeente en de eigenaar NVG maken plannen voor extra woningen op en naast de bestaande panden Verbeekstraat 1-9 en 2-12. Het kantoorpand Plesmanlaan 100 wordt door de eigenaren getransformeerd tot woongebouw. De gemeente wil ook de openbare ruimte in de Verbeekstraat opknappen.

Herinrichting openbare ruimte

Op 13 oktober 2021 organiseerde de gemeente een bewonersbijeenkomst over de plannen voor de openbare ruimte van de Verbeekstraat. Daarnaast is de gemeente op 19 januari in de Verbeekstraat zelf met bewoners in gesprek gegaan. De gemeente heeftveel ideeën, aandachtspunten en suggesties ontvangen. De gemeente heeft zoveel mogelijk hiervan verwerkt in een concept schetsontwerp voor de herinrichting van de openbare ruimte.

Bouwplan Verbeekstraat 1-9

Voor het bouwplan heeft de gemeente in mei 2021 geparticipeerd en vervolgens een klankbordgroep georganiseerd in juni. De nota van uitgangspunten is in oktober gepresenteerd tijdens een bewonersbijeenkomst en de gemeenteraad heeft de nota van uitgangspunten voor het bouwplan op 9 november 2021 vastgesteld. De ontwikkelaar heeft op basis van de nota van uitgangspunten een voorlopig ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw bij de Verbeekstraat 1-9.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *