Zomerreis in je wijk

OP REIS IN JE WIJK

Auteur: Femke Klaassen, cultuurcoach gemeente Leiden

De Cultuurcoaches Leiden komen deze zomervakantie met leuke, gratis workshops naar de wijken Noord/Slaaghwijk, Mors en Zuid-West. Van 28 juli tot en met 20 augustus organiseren ze in samenwerking met diverse Leidse culturele instellingen workshops theater, beeldende kunst, Afro dansmix, kleuterdans en muziek. Inschrijven is verplicht en gaat via www.cultuurcoachleiden.nl/workshops.

Over de culturele partners

Voor de workshops in de zomervakantie zijn de Cultuurcoaches een samenwerking aangegaan met kunstdocent Sophie Vrolijk, Het Muziekcollectief, Jeugdtheaterhuis Leiden, Museum de Lakenhal, Museum Volkenkunde, Rijksmuseum van Oudheden en BplusC Dans- en Theaterschool.  Zo zijn de gratis workshops voor de kinderen naast een leuke vakantie-activiteit ook nog eens een kennismaking met wat de musea en de dans- en theaterscholen te bieden hebben. Vanaf het najaar zal BplusC ook in deze wijken actief zijn met theater- en muzieklessen.

Over De Cultuurcoaches Leiden

De Cultuurcoaches zijn een initiatief van de gemeente Leiden en laten kinderen (4-12 jaar), ouderen en mensen in de zorg kennismaken met o.a. muziek, nieuwe media, beeldende kunst, dans en theater. Ze werken nauw samen met culturele aanbieders in de stad.  Vanuit hun rol als verbinder zijn de Cultuurcoaches nauw betrokken bij de wijken. Meer info: www.cultuurcoachleiden.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *