Officiële heropening Schouwenhove 30-3-22

Officiële opening Schouwenhove na verbouwing.

Auteur en foto’s: Caroline van der Wel

Foto: Uitzicht op ‘onze’ Bockhorst vanaf de elfde etage Schouwenhove 

Vanmiddag mocht ik waarnemen voor Loes de Blok bij de heropening van het service appartementen gebouw ‘Schouwenhove’ waar de afgelopen twee jaar een ingrijpende verbouwing heeft plaatsgevonden.

De totaal veranderde entree was gevuld met de bewoners, het bestuur, vertegenwoordigers van de bouwer, de architect en natuurlijk directeur Annelies de Koning die de hele verbouwing heeft gecoördineerd.

Het symbolische deel van de opening werd gedaan door Fleur Spijker, D66 wethouder duurzame verstedelijking. (Zie foto). De wethouder knipte heel professioneel een lint door naar een opgeknapte gang op de begane grond met een kleine expositie met door de bewoners gemaakte schilderijen.

Recreatieruimte

Frits van Oosten, de voorzitter van het bestuur,  opende met een praatje in de recreatieruimte op de elfde en hoogste verdieping.

De opknapbeurt betrof voornamelijk de entree, een ruimte voor het stallen van fietsen en scootmobielen, een vergroting van de liften en wellicht het belangrijkste: verduurzaming door isolatie van het dak en de wanden, een sedum groen dak en het plaatsen  van zonnepanelen.

Vervolgens kwamen Fleur Spijker, Bert van Sloten namens de bewoners vereniging en Annelies de Koning (zie foto) nog aan het woord. Deze laatste wordt alom geprezen door alle bewoners die ik gesproken heb. Vooral om de wijze waarop zij alles omtrent deze verbouwing in een tijd van pandemie heeft weten te regelen.

Leuke weetjes zijn nog:

  • Er zijn een paar appartementen vrijgehouden voor de opvang van vluchtelingen.
  • Waarschijnlijk, hopen de bewoners, komt het stembureau weer terug in de nieuwe ‘lobby’.
  • Er wordt nog gewerkt aan het plaatsen van buitenbanken en het op orde brengen van de brandveiligheid.

Film

Er is door bewoner Pim van der Ende een uitgebreid verslag, over de verbouwing gefilmd. Ongetwijfeld vrijdag a.s. tussen 15:00 en 18:00 te aanschouwen tijdens de opening voor bewoners van de Bockhorst. U komt toch ook? En geheel terug te zien op YouTube. Eventjes zoeken op ‘Schouwenhove’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *