Week van de Diamant

START PARTICIPATIETRAJECT DIAMANTPLEIN EN OMGEVING

Het Diamantplein is toe aan een flinke opknapbeurt. Verschillende initiatiefnemers (eigenaren van en rond het Diamantplein) hebben bij de gemeente aangegeven dat zij hun gebouwen willen herontwikkelen. De gemeente grijpt deze kans aan om samen met hen het Diamantplein en de omgeving om te vormen tot een ‘Hart van de Wijk’. Hierbij kunnen we uw hulp goed gebruiken. Daarom starten wij een participatietraject, om uw wensen voor het gebied op te halen en u te informeren over de plannen in het gebied.

Plannen van initiatiefnemers

Drie initiatiefnemers hebben zich de afgelopen twee jaar gemeld bij de gemeente met plannen. De eigenaar van het winkelcentrum Diamantplein wil het wijkwinkelcentrum opknappen, de eigenaar van Opaalstraat 1-5 wil zorgwoningen bouwen en de initiatiefnemer van Robijnstraat 4 wil appartementen bouwen.

Ambitiedocument voor het gebied

De gesprekken met de drie initiatiefnemers zijn in volle gang en daarom is het tijd om met elkaar te gaan werken aan een ambitiedocument voor het Diamantplein en omgeving. In dit document wordt opgenomen waaraan het gebied straks moet voldoen om een geslaagd Hart van de Wijk te zijn. Wij willen graag met u in gesprek gaan, zodat u uw kennis, wensen, ideeën en vragen over het Diamantplein en omgeving aan ons mee kunt geven. Uw bijdrage wordt vervolgens gebruikt als input voor het ambitiedocument Diamantplein en omgeving.
A: Robijnstraat 4
B: Wijkwinkelcentrum Diamantplein
C: Opaalstraat 1-5

Denk mee tijdens ‘De Week van de Diamant’!

Van 6 tot en met 11 mei organiseren we de ‘Week van de Diamant’. Tijdens deze week zijn er verschillende momenten waarin we uw ideeën en wensen voor het gebied willen ophalen. Daarnaast voeren we gedurende deze week gesprekken met ondernemers en organisaties die in de buurt werken. We nodigen alle omwonenden en ondernemers uit om vragen aan ons stellen, en we horen ook graag wat uw wensen en ideeën zijn voor het gebied op een van de bijeenkomsten. Wat is er wat u betreft nodig om van het Diamantplein en omgeving een Hart van de Wijk te maken?

Bijeenkomst

Graag nodigen we u ook uit voor de eerste bijeenkomst op woensdagavond 8 mei. Tijdens deze bijeenkomst informeren we u over hoe de gemeente het project aanpakt en vertellen we u meer over de ideeën voor het ambitiedocument. Daarna gaan we uiteen in groepen om uw wensen en ideeën voor het gebied op te halen. Wethouder Yvonne van Delft (Werk, Inkomen, Economie en Cultuur) is hier ook bij aanwezig.
Voor wie? Omwonenden, ondernemers en andere geïnteresseerden
Datum/tijd: Woensdagavond 8 mei van 19.30 tot 21.00 (inloop vanaf 19.00 uur) Let op: gewijzigde tijd ivm voetbal: 19 – 20.45 uur!
Waar: Robijnhof 1 in Leiden
Inloop bij Deksels en het buurthuis en aanwezigheid in de wijk

We organiseren tijdens deze week ook twee inloopmomenten, waarop u met ons in gesprek kunt. Dit is op donderdag 9 mei, van 10.00 tot 13.00 uur in het Huis van de Buurt Morschwijk aan de Topaaslaan 19 en op vrijdag 10 mei, van 13.00 tot 15.00 uur bij Lunchcafé Deksels, Granaatplein 1. U bent dan van harte welkom! Op andere momenten kunt u ons treffen in en om het winkelcentrum Diamantplein, waar wij graag met u in gesprek gaan.

Vervolgbijeenkomst

Rond de zomer organiseren we een vervolgbijeenkomst waarin we het ambitiedocument presenteren. Ook hoort u tijdens deze bijeenkomst wat er verder dit jaar staat te gebeuren.

Informatie

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor stadsnieuws (www.leiden.nl/stadsnieuws) en kies voor onderwerp Hoge Mors e.o. Wilt u iets vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 – keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *