Oud Papier: ja-sticker

Uit: gemeentenieuws nieuwsbrief 28-2-2020

Afvalpreventie: minder oud papier
Hoe we in Leiden het afval inzamelen, welk afval gescheiden kan worden voor hergebruik en wie het mag inzamelen, staat in de Afvalstoffenverordening. De regels in deze verordening zijn aangepast aan nieuwe technieken en actuele ambities, zoals meer afvalpreventie en hergebruik. Ook is een concreet plan bedacht voor minder oud papier.

JA-sticker in de toekomst
Nieuw is het gebruik van een JA-sticker voor ongeadresseerde reclamefolders. Inwoners die deze folders willen blijven ontvangen, moeten straks – naar verwachting nog voor de zomer – een sticker op hun brievenbus plakken. Huis-aan-huis-bladen en bewonersbrieven mogen dan nog wel worden bezorgd in brievenbussen zonder sticker. Het doel is om minder oud papier te produceren: immers, hoe minder drukwerk, hoe minder oud papier.

Invoering volgt na inspraak en besluit
Zodra de nieuwe regeling ingaat, wordt hierover gecommuniceerd in de Stadskrant en via andere kanalen. Dan wordt ook duidelijk waar en per wanneer de nieuwe JA-sticker beschikbaar is. Nu mag eerst de stad reageren op de nieuwe Afvalstoffenverordening 2020. De inspraak loopt tot en met 26 maart. Daarna stelt de gemeenteraad het besluit vast, en wordt de datum van invoering bekendgemaakt. U vindt de nieuwe afvalstoffenverordening op: *Klik*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *