Dierenweide: LET OP en nog meer bevolking

Dierenweide: en nog meer dieren!

Afgelopen zondag 4 juli was de eerste test-openstelling een groot succes. Het was spannend voor de vrijwilligers. Er zijn veel bezoekers geweest maar netjes verdeeld over de twee uren openstelling van 13 – 15 uur! Dit smaakt naar meer en vaker, maar daar krijgt u nog bericht over. Het ligt eraan of er genoeg vrijwilligers zijn om open te gaan. We zoeken dus nog altijd extra vrijwilligers.

Onze dierenweide Kweeklust raakt steeds verder bevolkt met nog meer dieren. De vijf cavia’s doen het goed in hun hok en stukje afgerasterde wei.

weer kippen en kalkoenen

Afgelopen maandag- op dinsdagnacht werd de ophokplicht voor de kippen en kalkoenen opgeheven. Voor het pluimvee in heel Nederland om precies te zijn. *Klik* En de volgende dag dinsdag 6 juli kwamen er al kippen zowel bij de ezels als bij de schaapjes. Stilletjes om zich heen kijkend hoe ze opeens aan al die ruimte kwamen na lange tijd opgehokt gezeten te hebben in het Leidse Hout. De volgende dag volgden er opeens kalkoenen. Een leuk gezicht! De dierenweide is nu als vanouds bevolkt. Hoewel met nieuwe jonge aaibare schapen en geiten.


Er zijn bijenkasten achter de weide van de ezels. Ook deze worden nu bewoond door een bijenvolk. Kunnen we binnenkort honing verwachten? Dat is nog even de vraag. Aan enthousiaste vrijwilliger Jan zal het niet liggen.

 

 

In de kinderboerderij Merenwijk is er ook een koppel duiven met jong aan het wachten om in de duiventil Kweeklust te gaan wonen.

Konijn nu meer dood dan levend

Maar ook een schrikbarend bericht: er was een vreemd konijn over het hek gezet door een onverlaat. Aub doet u dat niet!!! Uw eerder zo geliefde konijn moet dit meestal snel met de dood bekopen. Vandaar deze dringende oproep die ook bij de hekken hangt van vrijwilliger Ramón:


Let op !!!!

De vakanties beginnen weer dus wat te doen met het konijn, het was zo’n leuk idee om de kinderen met dieren te leren omgaan.

Konijnen zijn territoriale dieren, wat betekent dat ze geen indringers dulden in hun territorium. De konijnen die we hier op de weide hebben vormen zo’n groep. Als er een ander konijn bij gezet wordt of over het hek wordt gegooid zal het arme dier vaak niet lang leven omdat de ander konijnen het aanvallen, tot de dood erop volgt.

Heeft u een konijn waar u echt vanaf wilt, neem dan contact op met de dierenweide Merenwijk 071-516 77 20, zij kunnen u helpen het dier veilig en goed op te vangen.

Pay attention !!!!

The holidays are starting again so what to do with the rabbit, it was such a nice idea to teach the kids how to deal with animals.

Rabbits are territorial animals, which means that they do not tolerate intruders in their territory. The rabbits we have here on the meadow form such a group. If another rabbit is placed with them or thrown over the fence, the poor animal is not likely to live more than half an hour because the other rabbits will attack it, often till death.

If you have a rabbit that you really want to get rid of, please contact the animal meadow Merenwijk at 071-516 77 20, they can help you to relocate the animal.


Kortom

Kortom: als we onze huisdier konijnen echt niet over het hek gooien en met de nu sterk vergrote, diverse dierenbevolking kunnen we allemaal genieten van deze nieuwe attractie. Ik zie al steeds meer voorbijgangers vanaf hun bankje of lopend langs de dierenweide. Een laatste waarschuwing: geef geen voer en de dieren zullen gezond floreren hier! Een lust voor het oog. Voor info mail redactie@bbbockhorst.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *