Tussentijdse aanpassing parkeren

Het college van burgemeester en wethouders stelt voor de beleidsregels rondom parkeernormen en de parkeerverordening tussentijds aan te passen om noodzakelijke nieuwbouwprojecten mogelijk te maken. Leiden staat voor grote uitdagingen zoals het bouwen van 8.500 woningen. Om te zorgen dat de stad leefbaar, duurzaam en bereikbaar blijft bij nieuwbouwplannen zijn instrumenten nodig om parkeren in goede banen te leiden. Doel is ervoor te zorgen dat de parkeerdruk voor de omgeving bij nieuwbouwprojecten niet hoger wordt. Een nieuwe parkeervisie, inclusief beleidsregels en parkeernormen, is in de maak. Naar verwachting kan de gemeenteraad deze visie na de zomer vaststellen. Om nu alvast meer slagkracht te hebben voor nieuwbouwprojecten stelt het college voor om de beleidsregels en de parkeerverordening tussentijds aan te passen.

De aanpassingen houden in dat:
- een omgevingsvergunning voor een bouwproject kan worden verleend als niet (volledig) aan de parkeereis kan worden voldaan, bijvoorbeeld omdat er geen ruimte in de omgeving is om parkeerplaatsen aan te leggen of een ondergrondse parkeergarage niet mogelijk is;
 – een aanvraag van een bewoner van zo’n nieuwbouwproject voor een bewoner- of bezoekersparkeervergunning kan worden geweigerd in gevallen dat volledig aan de parkeereis wordt voldaan. Zie totale pdf: Besluit plus brief aan Raad (Tussentijdse) aanpassing Beleidsregels parkeernormen Leiden en parkeerverordening

3 antwoorden op “Tussentijdse aanpassing parkeren”

  1. Dit is nu precies waar het referendum over gaat: niet alleen over de woontorens aan de Willem de Zwijgerlaan maar over het manipulatieve gedrag van de gemeente die de eigen regels mbt overleg, bouwhoogte en nu dus de parkeernorm met voeten treedt. Zeker dat laatste zullen wij in de Bockhorst gaan voelen als de megalomane plannen voor de Plesmanlaan 100 doorgaan. Waar blijft de actie uit de wijk?

  2. Ik heb Leander Leijh een aantal zaken voorgesteld, hij zou actie ondernemen, maar daar merk ik nog weinig van. Wellicht een zaak voor de “beoogd?” voorzitter van de wijkvereniging?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *