Tijdelijk onderkomen vogelasiel Leiderdorp

Nieuw tijdelijk onderkomen vogelasiel in Leiderdorp

Ingezonden door Amir Saab
Journalist: Gertjan van Geen, Leidsch Dagblad 18 juni 2019

Leiderdorp: Het regionale vogelasiel verruilt zijn tijdelijke onderkomen aan de Leidse Robijnstraat voor een pand aan de Draadbaan in Leiderdorp, op bedrijventerrein De Baanderij.
Ook de dierenambulance wordt gehuisvest in Leiderdorp. Het nieuwe onderkomen is een stuk groter dan dat in Leiden, maar nog steeds niet ideaal.

Minder ongeschikt

“Het is minder ongeschikt”, zegt Stefan van de Burg, die per 1 april van dit jaar coördinator is van het vogelasiel, met gevoel voor understatement. “We zijn er een stuk blijer mee, want de Robijnstraat was echt te klein. Helaas is het wel een stuk duurder. We hadden op wat meer medewerking van gemeente of vastgoedbezitters gehoopt, maar er is geen ideologische beweging geweest die ons iets heeft aangeboden. We betalen een marktconforme prijs.”Plannen

Het vogelasiel heeft plannen voor nieuwbouw in de Leidse Mors, maar wacht nog op de vereiste vergunningen voordat met de bouw kan worden begonnen. Dat wordt een hypermodern en duurzaam gebouw, waar alle faciliteiten aanwezig zijn om gewonde vogels en andere dieren onderdak te bieden. Het kan neergezet worden dankzij een erfenis van enkele tonnen, die een onbekend gebleven vrouw uit Oegstgeest na haar overlijden aan de stichting bij legaat vermaakte.

‘Light’

Tot die tijd is het behelpen voor het vogelasiel. Van de Burg: “We zijn een soort vogelasiel ’light’, hebben geen ontheffing voor de flora- en faunawet. We fungeren alleen als noodopvang.”
Op 15 juli moet het pand aan de Robijnstraat opgeleverd worden. In de tussentijd gaat Van de Burg op zoek naar vrijwilligers om het onderbemande vogelasiel draaiende te krijgen. Dag en nacht rukt de dierenambulance uit om gewonde beesten op te halen. ”In Oegstgeest, waar we tot 1 december vorig jaar zaten, hadden we vijftig vrijwilligers. De meesten zijn niet mee verhuisd. We gaan actief werven.”

Tevens link naar Sleutelstad: *Klik*

[Red: kom naar info avond BBB op 28-6 om de mening van MKD de Schavuiten hierover te vernemen]

2 antwoorden op “Tijdelijk onderkomen vogelasiel Leiderdorp”

  1. Kan De Schavuiten die mening niet eerder formuleren? Op hun eigen website is ook niets te vinden. Dat kan een verwarrende discussie worden zo.

    1. Beste Albert, Even geduld graag, vrijdag hoor je vanuit de eerste hand van de directeur hoe zij momenteel erin staan.
      Groet, Loes Namens het bestuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *