Oudejaarswens Aaf Verkade: hulde schone slootwater!

Auteur: Aaf Verkade

De kerstdagen zijn bij mij altijd gereserveerd voor het uitpluizen van mijn snorkelmonitoringsdata. Dit jaar was niet anders 😉. Nu pas ben ik toegekomen aan 19 september, jullie facebook-event.

Ik stuur je met excuses voor de vertraging 17 mooie onderwaterbeelden op voor op jullie website/Facebookpagina. Ik heb een andere serie gemaakt, die ik op jullie wijkpagina zal plaatsen, zodat er geen dubbele zijn.

Ik hoop dat jullie ze ook mooi vinden: het was een héél geslaagde avond! Nog wel bedankt voor je verslag. (Ik ving in totaal 33 kreeften, waaronder een zwangere, zie foto met de eitjes)
Ik heb n.a.w. ook een bittervoorn gespot, die soort moet nog bevestigd worden. Zo ja, dan zou dat héél mooie icoonsoort zijn.
Verdere diepgravende details over de biodiversiteit kunnen de bewoners vinden op mijn site.

Oh ja, het was weer erg schoon onder water, hulde voor de zwerf- en waaivuilruimers in de wijk. De baarzen keken wel heel raar naar die ene covid-handschoen 😉.
Ik ben blij dat ik me in het verleden voor jullie prachtige wijkwater heb ingespannen en dat de bewoners het al jaren zo goed schoonhouden. Dat is goed te zien, hulde!
Ik maakte ook nog een filmpje van een school watervlooien: een goed teken dat die zo laat in het jaar nog actief waren! Die voedden daarmee de vele jonge visjes die er nog rondzwommen. Ik zet het filmpje op jullie wijkpagina.

Aardig wat vissoorten in jullie wijk hebben last van luis en ‘visegels’ (de wetenschappelijke term is me even ontschoten)! Dat wist je vast niet 😊. Zie de foto’s. Ik zal het ook op mijn site vermelden, met meer uitleg.

Hartelijke groet en ik wens jou en de jouwen een zo onbezorgd mogelijk 2022!

Aaf Verkade
19sep2021 alver-met-karperluis
Aperture: 3
Camera: COOLPIX W300
Iso: 800
Orientation: 1
« van 17 »

2 antwoorden op “Oudejaarswens Aaf Verkade: hulde schone slootwater!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *