Ongenode gasten

Auteur: Amir Saab, secretaris

Al een tijdje vinden er ontmoetingen plaats aan het einde van de Louis Elsevierstraat bij het trapje naast het fietspad, tegenwoordig zelfs voorzien van een trapleuning.

Van groepjes jongelui die het daar een uitgelezen plek vinden om niet alleen voorbijgangers lastig te vallen, maar ook voor het uitwisselen van handel die het daglicht niet kan verdragen. Ook niet aan een openbare weg *Klik*.

Het is niet raadzaam om in het belang van een goed leefklimaat van onze wijk zelf bij deze gasten een bezoekje af te leggen om ze de weg elders te wijzen. Dit zou kunnen leiden tot meningsverschillen. Met een onzekere, zelfs ongewenste uitkomst.

Beter is dan de juiste, hiervoor aangewezen twee instanties in te schakelen.

Wat te doen?

  1. Bel 0900-8844 op het moment van de overlast voor een “melding overlast jeugd”. Dit landelijk servicenummer van de politie is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar.
  2. Geef het tijdstip van de ondervonden overlast en de verzamelplek, de specifieke locatie van de jongelui door.
  3. Probeer de jongelui dan te beschrijven qua kleding en kenmerken daarvan, zoals witte strepen of namen op kleding, petjes e.d. Is er een scooter of brommer bij, noem dan ook het kenteken!
  4. Meld wat er is gebeurd op die plek, zoals herrie, lachgas en troep (lachgaspatronen, ballonnen] op de straat, maar vooral ook de intimidatie van voorbijgangers.
  5. De wijkagent wordt door de meldkamer op de hoogte gebracht van je melding en de maatregelen die de politie vervolgens daaraan heeft gegeven.
  6. Geef deze melding aan de politie óók door aan de gemeente *Klik*.

Kortom: blíjf aan deze twee instanties de overlast melden en als het kan signalementen doorgeven.

De meldingen krijgen binnenkort meer draagkracht nu burgemeester Lenferink in navolging van andere steden recentelijk heeft toegezegd *Klik* dat er in Leiden een verbod komt op het gebruik van lachgas. De gemeente vindt dat het gebruik hiervan de openbare orde en veiligheid beïnvloedt en hinder veroorzaakt. Ook de verkoop en handel van lachgas op straat zal worden verboden.

Eén antwoord op “Ongenode gasten”

  1. Ze zaten vanmiddag op het bankje, tegen over de Cruiquiuslaan, bij het vijvertje, dicht bij het fietspad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *