Lustrumfeest Augustinus

Informatieavond 8 mei vanaf 19:30 in de 3 Octoberhal

Auteur: wijkbewoner Albert Simonis, namens het bestuur BBB

Studentenvereniging Augustinus wil haar 130-jarig bestaan en 26e lustrum onder de naam Ultimatum vieren met allerlei evenementen gepland buiten de sociëteit. Zowel in de 3 Octoberhal als op de Paardenwei. Dinsdag 25 april ontving de secretaris van de BBB een mail gericht aan de ‘buurtbewoners’. Daarin staat o.a. “Het evenement zal dit jaar plaatsvinden op de Paardenweide aan de Haagse Schouwweg, in Leiden.” De secretaris heeft aan wijkbewoners Sietse de Boer en auteur Albert Simonis verzocht om namens het bestuur van de BBB de contacten tussen de wijk, Augustinus en de gemeente te verzorgen, zoals ze dat ook in 2019 hebben gedaan toen Quintus zijn lustrum vierde op het Docos-terrein.

Enige onduidelijkheid

Woensdag 26 april ontving een aantal bewoners aan de rand van de wijk (lees: Jan Paetsplein) een ongedateerde brief, gericht aan ‘bewoners-Paardenweide’. Ook daarin wordt als locatie vermeld “bij de Paardenweide in Leiden”. Maar toen we in de Stadskrant van week 17 zochten naar de voor een dergelijk evenement benodigde vergunningen zagen we twee vergunningaanvragen: voor evenementen in de 3 Octoberhal (nergens vermeld in mail of brief) en voor evenementen aan/op de ‘Paardenweide Emmy Noetherweg’. Dat stichtte verwarring: de Emmy Noetherweg ligt aan de andere kant van de Plesmanlaan tegenover de Paardenwei. Van de speciale lustrumwebsite *Klik* werden wij ook niet wijzer: veel is nog ‘nader te bepalen’.

Wij wilden niet afwachten tot de aangekondigde informatieavond op maandag 8 mei dus namen wij contact op met de gemeente en met de Lustrumcommissie. Het Bureau Evenementen/Team Vergunningen Openbare Ruimte van de gemeente liet na telefonisch aandringen weten dat ze niet goed hadden gekeken en de Haagsche Schouwweg hadden bedoeld. En inderdaad, deze week staat er een rectificatie in de Stadskrant:

In de mail aan de Lustrumcommissie hadden we ook een paar aandachtspunten met betrekking tot geluids- en verkeersoverlast aangestipt. Per kerende mail kregen wij een reactie en een uitnodiging voor een ‘koffie­afspraak’. Die heeft plaatsgevonden op 4 mei op sociëteit “Eigen Huis” aan het Rapenburg.

Meer duidelijkheid gewenst

Daarbij heeft de tweemanswerkgroep laten weten wat de belangrijkste zorgen zijn van de wijk: geluidsoverlast van de muziek en van vertrekkende feestgangers midden in de nacht en mogelijk ook parkeeroverlast. De voorzitter van de vereniging en twee vertegenwoordigers van de Lustrumcommissie lieten weten daar alle begrip voor te hebben en deelden hun plannen, voor zover bekend, met ons. Veel was nog niet definitief zodat de inbreng van onze ervaringen met de lustrumviering van Quintus 4 jaar geleden heel welkom was. Ons verzoek om bewonersbrieven aan meer adressen te verzenden (Van Ravelingenstraat en Hugo van Woerdenstraat) is nog dezelfde middag gehonoreerd. In die brief is, evenals in de vergunningaanvraag, het programma vermeld met datums en tijden. *Klik*

Informatieavond maandag 8 mei om 19:30 in de 3 Octoberhal

Uiteraard zullen de vertegenwoordigers van het wijkbestuur ook aanwezig zijn bij de informatieavond maandag 8 mei om 19:30 uur in de 3 Octoberhal. Alle wijkbewoners zijn daar welkom om hun vragen te stellen en eventuele suggesties te doen. De BBB zal waarschijnlijk ook nog een officiële zienswijze sturen aan de gemeente, met het verzoek om bij het overleg over de evenementen­vergunning aanwezig te mogen zijn.

6 antwoorden op “Lustrumfeest Augustinus”

  1. Op de Vondellaan dreunt het maar door . Tis ongelofelijk dat dit zo hard moet en n.b twee weken gaat duren!!

  2. Geweldig feest. Kan me voorstellen dat niet iedereen hier van kan genieten en het storend kan zijn. Maar het is wel geweldig neergezet. Al was het een kwart slag draaien richting het westen nóg beter geweest voor de bewoners in de naastgelegen wijk.

  3. wij wonen op de Leidseweg in Voorschoten en hebben gisteravond/vannacht eennenorme geluidsoverlast ervaren. En dat met de huidige temperaturen waarbij je gedwongen wordt ramen te sluiten vanwege het bonk, bonk. Hebben overlast gemeld bij politie, maar géén reactie.

      1. Beetje cynisch, dat “succes”. Want de geluidsdruk op de dichtstbijzijnde woningen wordt continu gemonitord en die i stot nu toe keurig binnen de door de gemeente bij de vergunning gestelde normen gebleven.
        Ik vond het ook hard, maar ik zit er vele malen dichter op dan de bewoners van Stevenshof en Coebel. Kan me maar moeilijk voorstellen dat die meldingen serieus zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *