Haagse Schouwbrug: tijdelijk Stevensbrug open in de spits

Ingezonden mededeling omgevingsmanager

Stevensbrug tijdelijk open in de spits

Tijdens de werkzaamheden aan de Haagsche Schouwbrug – van vrijdag 6 maart t/m vrijdag 10 april 2020 – wordt al het verkeer omgeleid. Automobilisten kunnen omrijden via de Haagweg. Daarnaast kan het autoverkeer op weekdagen in de ochtend- en avondspits in één richting gebruik maken van de Stevensbrug. In de ochtendspits (7.30-9.30 uur) kunnen auto’s via de Stevensbrug de Stevenshof uitrijden, in de avondspits (16.00-18.30 uur) kunnen ze op deze manier de wijk inrijden. Vrachtverkeer is hiervan uitgezonderd. Verkeersregelaars zorgen voor een veilige en vlotte doorstroming van het verkeer. Borden bij de Haagsche Schouwbrug geven de omleiding aan.

Ter herinnering: wat gaat er gebeuren?
Om het storingsrisico te minimaliseren, worden de op afstand bedienbare Haagsche Schouw- en Stevensbrug gerenoveerd. De Leidse aannemer Langezaal & Inniger voert dit groot onderhoud uit. Het gaat om een elektrotechnische en werktuigbouwkundige renovatie, zo worden onder andere de besturingskasten van de bruggen vernieuwd.

Van de werkzaamheden zelf merkt u naar verwachting weinig. Het kan zijn dat er een enkele keer geboord moet worden en dat dit trillingen en geluid veroorzaakt.

Meer informatie?
Meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingen kunt u vinden op de website van de gemeente Leiden *Klik*.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *