Enquete Fietsbeleid Leiden

Ingezonden door de Gemeente Leiden:

Fietsbeleid

De gemeente Leiden gaat nieuw Fietsbeleid met een bijbehorend uitvoeringsprogramma voor de periode 2020 – 2030 opstellen.
Hierin komen bijvoorbeeld fietsroutes, fietsveiligheid, fietsparkeren en fietsgedrag aan bod.
Tijdens veel participatiemomenten, reguliere contacten en door bijvoorbeeld meldingen zijn al veel knelpunten en wensen bij de gemeente bekend.

Tijdens de Leidse Fiets 10 Daagse staan onze enquêteurs op 10 dagen in de 10 districten in Leiden. Zij stellen daar willekeurige voorbijgangers 10 vragen over fietsen in Leiden.
De opbrengst wordt, samen met de al bekende knelpunten en wensen, waar mogelijk meegenomen in het nieuwe fietsbeleid met uitvoeringsprogramma.
Het is de bedoeling dat dit beleid voor de zomer door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

U bent natuurlijk van harte welkom om onze enquêteurs aan te spreken.
Indien gewenst kunt u het ingevulde formulier [Enqueteformulier Fiets 10 daagse] ook gedurende de 10-daagse aan mij mailen: H.de.Vries@leiden.nl Hendrik de Vries, Beleidsadviseur mobiliteit / fietsPraat mee tijdens de Leidse Fiets 10 Daagse

De gemeente Leiden maakt nieuw uitvoeringsgericht fietsbeleid en dat doet dat samen met de stad.

Leiden is een echte fietsstad, twee van de drie Leidenaren fietst dagelijks. We zijn de derde fietsstad van Nederland. Het is daarom meer dan logisch dat Leiden de kennis en ervaring van deze fietsers en andere belanghebbenden een plek geeft in het nieuwe fietsbeleid met uitvoeringsprogramma.

Samen met de stad
Leiden heeft de afgelopen jaren in allerlei projecten al veel suggesties, opmerkingen en wensen vanuit de stad ontvangen. Ook georganiseerde partijen en verenigingen worden bevraagd. Wij horen ook graag u.

Leidse Fiets 10 Daagse
Vanaf maandag 20 januari staan enquêteurs op 10 dagen in de 10 districten in Leiden. Zij stellen daar willekeurige voorbijgangers 10 vragen. In onderstaand schema ziet u waar de enquêteurs de komende dagen te vinden zijn. Zij staan daar tussen 16.00 en 17.00 uur. U bent van harte uitgenodigd even langs te lopen.

Datum District Locatie
1 Maandag 20 jan Binnenstad Zuid Koornbrug / Stadhuis
2 Dinsdag 21 jan Binnenstad Noord Haarlemmerstraat / Stille Mare
3 Woensdag 22 jan Stationsdistrict Stationsplein / Ingang Leiden CS
4 Donderdag 23 jan Leiden Noord Kooiplein / Winkels
5 Vrijdag 24 jan Roodenburgerdistrict Station Lammenschans / Kamerlingh Onnesplein
6 Maandag 27 jan Bos- en Gasthuisdistrict Vijf Meiplein / Winkels
7 Dinsdag 28 jan Morsdistrict Diamantplein / Winkels
8 Woensdag 29 jan Boerhaavedistrict Kagerstraat / Da Vinci college
9 Donderdag 30 jan Merenwijkdistrict Kopermolen / Winkels
10 Vrijdag 31 jan Stevenshofdistrict Stevensbloem / Winkels

Planning
De opbrengst wordt, waar mogelijk, meegenomen in het nieuwe fietsbeleid met uitvoeringsprogramma. Naar verwachting neemt het college een besluit in maart en wordt het ter inzage gelegd. De gemeenteraad stelt het dan voor de zomer vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *